TEST - Catálogo BURRF
   

Lipids in Aquatic Ecosystems / (Registro nro. 281149)

Detalles MARC
000 -CABECERA
campo de control de longitud fija 06583nam a22003855i 4500
001 - NÚMERO DE CONTROL
campo de control 281149
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL
campo de control MX-SnUAN
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN
campo de control 20160429154052.0
007 - CAMPO FIJO DE DESCRIPCIÓN FÍSICA--INFORMACIÓN GENERAL
campo de control de longitud fija cr nn 008mamaa
008 - DATOS DE LONGITUD FIJA--INFORMACIÓN GENERAL
campo de control de longitud fija 150903s2009 xxu| o |||| 0|eng d
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO
Número Internacional Estándar del Libro 9780387893662
-- 9780387893662
024 7# - IDENTIFICADOR DE OTROS ESTÁNDARES
Número estándar o código 10.1007/9780387893662
Fuente del número o código doi
035 ## - NÚMERO DE CONTROL DEL SISTEMA
Número de control de sistema vtls000333285
039 #9 - NIVEL DE CONTROL BIBLIOGRÁFICO Y DETALLES DE CODIFICACIÓN [OBSOLETO]
Nivel de reglas en descripción bibliográfica 201509030801
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar no-encabezamientos de materia en puntos de acceso VLOAD
Nivel de esfuerzo utilizado en la asignación de encabezamientos de materia 201404130409
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar clasificación VLOAD
Nivel de esfuerzo utilizado en la asignación de encabezamientos de materia 201404092158
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar clasificación VLOAD
-- 201402041107
-- staff
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN
Centro catalogador/agencia de origen MX-SnUAN
Lengua de catalogación spa
Centro/agencia transcriptor MX-SnUAN
Normas de descripción rda
050 #4 - CLASIFICACIÓN DE LA BIBLIOTECA DEL CONGRESO
Número de clasificación QH541.15.A-541.15.Z
100 1# - ENTRADA PRINCIPAL--NOMBRE DE PERSONA
Nombre de persona Kainz, Martin.
Término indicativo de función/relación editor.
9 (RLIN) 306583
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO
Título Lipids in Aquatic Ecosystems /
Mención de responsabilidad, etc. edited by Martin Kainz, Michael T. Brett, Michael T. Arts.
264 #1 - PRODUCCIÓN, PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, FABRICACIÓN Y COPYRIGHT
Producción, publicación, distribución, fabricación y copyright New York, NY :
Nombre del de productor, editor, distribuidor, fabricante Springer New York,
Fecha de producción, publicación, distribución, fabricación o copyright 2009.
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA
Otras características físicas recurso en línea.
336 ## - TIPO DE CONTENIDO
Término de tipo de contenido texto
Código de tipo de contenido txt
Fuente rdacontent
337 ## - TIPO DE MEDIO
Nombre/término del tipo de medio computadora
Código del tipo de medio c
Fuente rdamedia
338 ## - TIPO DE SOPORTE
Nombre/término del tipo de soporte recurso en línea
Código del tipo de soporte cr
Fuente rdacarrier
347 ## - CARACTERÍSTICAS DEL ARCHIVO DIGITAL
Tipo de archivo archivo de texto
Formato de codificación PDF
Fuente rda
500 ## - NOTA GENERAL
Nota general Springer eBooks
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO
Nota de contenido con formato Algal lipids and effect of the environment on their biochemistry -- Formation and Transfer of Fatty Acids in Aquatic Microbial Food Webs: Role of Heterotrophic Protists -- Ecological significance of sterols in aquatic food webs -- Fatty acids and oxylipins as semiochemicals -- Integrating lipids and contaminants in aquatic ecology and ecotoxicology -- Crustacean zooplankton fatty acid composition -- Fatty Acid Ratios in Freshwater Fish, Zooplankton and Zoobenthos – Are There Specific Optima? -- Preliminary estimates of the export of omega-3 highly unsaturated fatty acids (EPA+DHA) from aquatic to terrestrial ecosystems -- Biosynthesis of polyunsaturated fatty acids in aquatic ecosystems: general pathways and new directions -- Health and condition in fish: the influence of lipids on membrane competency and immune response -- Lipids in marine copepods: latitudinal characteristics and perspective to global warming -- Tracing aquatic food webs using fatty acids: from qualitative indicators to quantitative determination -- Essential fatty acids in aquatic food webs -- Human life: caught in the food web.
520 ## - SUMARIO, ETC.
Sumario, etc. Lipids in Aquatic Ecosystems provides a comprehensive summary of the most recent literature on the role of lipids in aquatic systems from many world experts. Essential fatty acids (EFAs), or omega-3 and omega-6 fatty acids as they are known in the popular press, have garnered considerable attention in the technical and popular literature during the last decade. Lipids are important energy storage molecules in most organisms. However, equally or even more important, specific lipids (e.g. EFAs) play critical roles in a wide range of physiological processes such as regulating the structural properties of cell membranes and serving as precursors to eicosanoid signaling molecules (i.e. prostaglandins, prostacyclins, the thromboxanes and the leukotrienes). It is well established the EFAs have important impacts on human health, and it is widely agreed that the classic "Western diet" is particularly imbalanced vis-à-vis foods containing omega-3 versus omega-6 fatty acids. But beyond the specialist literature, it is not widely known that the most physiologically important long chain, polyunsaturated omega-3 fatty acids, i.e. eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) are produced de novo principally by aquatic algae. Furthermore, within aquatic ecosystems these molecules may be synthesized from precursor fatty acid molecules and/or concentrated as they are conveyed to animals consumed by humans. For example, in salmonid fish DHA and EPA constitute ~40% of total fatty acids, whereas in typical marine and freshwater phytoplankton EPA and DHA account for between 2% and 20% of total fatty acids. In humans, EPA and DHA play key roles in heart health, immune and inflammatory responses, visual acuity as well being major components of neurological tissues such as the brain and spinal cord. This realization has prompted great concern in the fisheries management community that the world's natural supply of EPA and DHA is being overexploited. There is also concern that global climate change and/or eutrophication processes may be modifying the production and availability of these molecules in aquatic ecosystems. Tremendous strides, as summarized in this book, have been made in our understanding of the specific enzymatic pathways by which various lipids are synthesized by producers and transformed by consumers within aquatic ecosystems. Recent research also indicates that in addition to EFAs, phyto-sterol lipids may play critical roles in the nutritional physiology aquatic fauna. This book also has state-of-the-art chapters on the utility of fatty acids are biomarkers of material and energy transfer in aquatic ecosystems. Primary producers at the base of aquatic food webs generally have distinctive fatty acid profiles and many studies have shown that these fatty acid "signatures" can be used as tracers of food web dynamics. Lipids also play important roles in the trophic transfer of a variety of lipid-soluble persistent organic pollutants, and selectively accumulate even with non-lipid soluble contaminants such as the powerful neurotoxin methyl mercury. Certain fatty acids may also serve as the substrates from which some toxins and allelopathic metabolites are produced. This book will be of interest to a wide range of scientists from the fields of marine and freshwater plankton ecology, algal physiology, fisheries management, nutritional science, food web ecology, aquaculture, toxicology, and environmental science. Michael T. Arts is a research scientist with Environment Canada at the National Water Research Institute in Burlington, Ontario, Canada. Michael T. Brett is a professor in the Department of Civil and Environmental Engineering at the University of Washington in Seattle. Martin J. Kainz is a research scientist at the WasserCluster - Biologische Station Lunz; an inter-university center dedicated to freshwater sciences research and education, in Lunz am See, Austria.
590 ## - NOTA LOCAL (RLIN)
Nota local Para consulta fuera de la UANL se requiere clave de acceso remoto.
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE PERSONA
Nombre de persona Brett, Michael T.
Término indicativo de función/relación editor.
9 (RLIN) 306584
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE PERSONA
Nombre de persona Arts, Michael T.
Término indicativo de función/relación editor.
9 (RLIN) 306585
710 2# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE ENTIDAD CORPORATIVA
Nombre de entidad corporativa o nombre de jurisdicción como elemento de entrada SpringerLink (Servicio en línea)
9 (RLIN) 299170
776 08 - ENTRADA/ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL
Información de relación/Frase instructiva de referencia Edición impresa:
Número Internacional Estándar del Libro 9780387886077
856 40 - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS
Identificador Uniforme del Recurso <a href="http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-0-387-89366-2">http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-0-387-89366-2</a>
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942 ## - ELEMENTOS DE PUNTO DE ACCESO ADICIONAL (KOHA)
Tipo de ítem Koha Recurso en línea

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