Green Technologies in Food Production and Processing / (Registro nro. 289075)
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000 -CABECERA | |
---|---|
campo de control de longitud fija | 05423nam a22003855i 4500 |
001 - NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | 289075 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | MX-SnUAN |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
campo de control | 20160429154656.0 |
007 - CAMPO FIJO DE DESCRIPCIÓN FÍSICA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | cr nn 008mamaa |
008 - DATOS DE LONGITUD FIJA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | 150903s2012 xxu| o |||| 0|eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO | |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781461415879 |
-- | 9781461415879 |
024 7# - IDENTIFICADOR DE OTROS ESTÁNDARES | |
Número estándar o código | 10.1007/9781461415879 |
Fuente del número o código | doi |
035 ## - NÚMERO DE CONTROL DEL SISTEMA | |
Número de control de sistema | vtls000340631 |
039 #9 - NIVEL DE CONTROL BIBLIOGRÁFICO Y DETALLES DE CODIFICACIÓN [OBSOLETO] | |
Nivel de reglas en descripción bibliográfica | 201509030826 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar no-encabezamientos de materia en puntos de acceso | VLOAD |
Nivel de esfuerzo utilizado en la asignación de encabezamientos de materia | 201404300418 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar clasificación | VLOAD |
-- | 201402061030 |
-- | staff |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro catalogador/agencia de origen | MX-SnUAN |
Lengua de catalogación | spa |
Centro/agencia transcriptor | MX-SnUAN |
Normas de descripción | rda |
050 #4 - CLASIFICACIÓN DE LA BIBLIOTECA DEL CONGRESO | |
Número de clasificación | TP248.65.F66 |
100 1# - ENTRADA PRINCIPAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Boye, Joyce I. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 319110 |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Green Technologies in Food Production and Processing / |
Mención de responsabilidad, etc. | edited by Joyce I. Boye, Yves Arcand. |
264 #1 - PRODUCCIÓN, PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, FABRICACIÓN Y COPYRIGHT | |
Producción, publicación, distribución, fabricación y copyright | Boston, MA : |
Nombre del de productor, editor, distribuidor, fabricante | Springer US, |
Fecha de producción, publicación, distribución, fabricación o copyright | 2012. |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Extensión | xviii, 681 páginas 102 ilustraciones, 30 ilustraciones en color. |
Otras características físicas | recurso en línea. |
336 ## - TIPO DE CONTENIDO | |
Término de tipo de contenido | texto |
Código de tipo de contenido | txt |
Fuente | rdacontent |
337 ## - TIPO DE MEDIO | |
Nombre/término del tipo de medio | computadora |
Código del tipo de medio | c |
Fuente | rdamedia |
338 ## - TIPO DE SOPORTE | |
Nombre/término del tipo de soporte | recurso en línea |
Código del tipo de soporte | cr |
Fuente | rdacarrier |
347 ## - CARACTERÍSTICAS DEL ARCHIVO DIGITAL | |
Tipo de archivo | archivo de texto |
Formato de codificación | |
Fuente | rda |
490 0# - MENCIÓN DE SERIE | |
Mención de serie | Food Engineering Series, |
Número Internacional Normalizado para Publicaciones Seriadas | 1571-0297 |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Springer eBooks |
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO | |
Nota de contenido con formato | Part I. The Food Chain -- 1. Introduction to the Global Agri-Food System -- 2. Key Drivers of Tomorrow's Food Chain -- Part II. Life Cycle/Environmental Impact Assessment -- 3. Life Cycle Assessment and the Agri-Food Chain -- 4. LCA of Crop Production -- 5. LCA of Animal Production -- 6. LCA of Processed Food -- Part III. Green Technologies in Food Production -- 7. Managing Nutrient Cycles in Crop and Livestock Systems with Green Technologies -- 8. Environmental Performance of Organic Farming -- 9. Food Transportation Issues and Reducing Carbon Footprint -- Part IV. Green Technologies in Food Processing -- 10. Supercritical and Near-Critical CO2 Processing -- 11. Green Separation Technologies in Food Processing : Supercritical-CO2 Fluid and Subcritical Water Extraction -- 12. Electrodialysis in Food Processing -- 13. Enzyme-assisted Food Processing -- 14. Emerging Technologies for Microbial Control in Food Processing -- 15. Green Technologies in Food Dehydration -- 16. Green Packaging -- Part V. Environmentally-Friendly Approaches to R&D and QA -- 17. Microtechnology and Nanotechnology in Food Science -- 18. Bead-based Arrays: Multiplex Analyses -- 19. Green Research and Development -- 20. Massidea.org - A Greener Way to Innovate -- Part VI. Health and Social Perspectives -- 21. Reducing Process-Induced Toxins in Foods -- 22. The Fallacy of Bio-based Materials and Biodegradability -- 23. “Green” Food Processing Technologies: Factors Affecting Consumers’ Acceptance -- 24. Food Biodiversity and Sustainable Diets: Implications of Applications for Food Production and Processing. |
520 ## - SUMARIO, ETC. | |
Sumario, etc. | As we move into the future, decisions on food purchases will increasingly be influenced not only by price and quality but by social and environmental factors, such as the sustainability of technologies used for food production and processing and their environmental and health impacts. Growing consumer awareness about the impact of processing and production practices on the environment, the high energy consumption of certain processes, health impacts of some of the technologies used in processing, and a heightened social and industrial consciousness to reduce the carbon-footprint are examples of factors influencing food choice. These factors have been made quite evident in the recent “buy-local”, “fair-trade”, and “certified organic” trends. As a result, farmers and food manufacturers will increasingly be interested in identifying and using greener economically viable technologies for food production and processing. Some producers are already responding with the use of organic inputs in processing, use of recyclable and good-for-the-environment packaging, establishing just employer-employee relationships, and reducing animal testing in product development. Green Technologies in Food Production and Processing provides a comprehensive review of the current status of the agriculture and agri-food sectors in regards to environmental sustainability and material and energy stewardship, and provides strategies that can be used by industries to enhance the use of environmentally-friendly technologies for food production and processing. The book further provides an in-depth look at some emerging analytical techniques for research and development which reduce solvent, chemical, and energy use. In addition, technologies to reduce the generation of process-induced toxins are also reviewed. In the last section of the book, a critical analysis of some of the challenges associated with the use of agricultural resources to grow biofuels and bio-based products are addressed. Furthermore, social factors that influence consumer perceptions about some of the current and emerging agri-food technologies, and the need and importance of biodiversity in maintaining sustainable diets of human populations are also discussed in detail. |
590 ## - NOTA LOCAL (RLIN) | |
Nota local | Para consulta fuera de la UANL se requiere clave de acceso remoto. |
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Arcand, Yves. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 319111 |
710 2# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE ENTIDAD CORPORATIVA | |
Nombre de entidad corporativa o nombre de jurisdicción como elemento de entrada | SpringerLink (Servicio en línea) |
9 (RLIN) | 299170 |
776 08 - ENTRADA/ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL | |
Información de relación/Frase instructiva de referencia | Edición impresa: |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781461415862 |
856 40 - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso | <a href="http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-1587-9">http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-1587-9</a> |
Nota pública | Conectar a Springer E-Books (Para consulta externa se requiere previa autentificación en Biblioteca Digital UANL) |
942 ## - ELEMENTOS DE PUNTO DE ACCESO ADICIONAL (KOHA) | |
Tipo de ítem Koha | Recurso en línea |
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