Nutrients, Stress, and Medical Disorders / (Registro nro. 289272)
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000 -CABECERA | |
---|---|
campo de control de longitud fija | 04843nam a22003855i 4500 |
001 - NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | 289272 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | MX-SnUAN |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
campo de control | 20160429154703.0 |
007 - CAMPO FIJO DE DESCRIPCIÓN FÍSICA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | cr nn 008mamaa |
008 - DATOS DE LONGITUD FIJA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | 150903s2005 xxu| o |||| 0|eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO | |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781592599523 |
-- | 9781592599523 |
024 7# - IDENTIFICADOR DE OTROS ESTÁNDARES | |
Número estándar o código | 10.1385/1592599524 |
Fuente del número o código | doi |
035 ## - NÚMERO DE CONTROL DEL SISTEMA | |
Número de control de sistema | vtls000342884 |
039 #9 - NIVEL DE CONTROL BIBLIOGRÁFICO Y DETALLES DE CODIFICACIÓN [OBSOLETO] | |
Nivel de reglas en descripción bibliográfica | 201509030352 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar no-encabezamientos de materia en puntos de acceso | VLOAD |
Nivel de esfuerzo utilizado en la asignación de encabezamientos de materia | 201405070520 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar clasificación | VLOAD |
-- | 201402061142 |
-- | staff |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro catalogador/agencia de origen | MX-SnUAN |
Lengua de catalogación | spa |
Centro/agencia transcriptor | MX-SnUAN |
Normas de descripción | rda |
050 #4 - CLASIFICACIÓN DE LA BIBLIOTECA DEL CONGRESO | |
Número de clasificación | QH519 |
100 1# - ENTRADA PRINCIPAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Yehuda, Shlomo. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 319373 |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Nutrients, Stress, and Medical Disorders / |
Mención de responsabilidad, etc. | edited by Shlomo Yehuda, David I. Mostofsky. |
264 #1 - PRODUCCIÓN, PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, FABRICACIÓN Y COPYRIGHT | |
Producción, publicación, distribución, fabricación y copyright | Totowa, NJ : |
Nombre del de productor, editor, distribuidor, fabricante | Humana Press, |
Fecha de producción, publicación, distribución, fabricación o copyright | 2005. |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Otras características físicas | recurso en línea. |
336 ## - TIPO DE CONTENIDO | |
Término de tipo de contenido | texto |
Código de tipo de contenido | txt |
Fuente | rdacontent |
337 ## - TIPO DE MEDIO | |
Nombre/término del tipo de medio | computadora |
Código del tipo de medio | c |
Fuente | rdamedia |
338 ## - TIPO DE SOPORTE | |
Nombre/término del tipo de soporte | recurso en línea |
Código del tipo de soporte | cr |
Fuente | rdacarrier |
347 ## - CARACTERÍSTICAS DEL ARCHIVO DIGITAL | |
Tipo de archivo | archivo de texto |
Formato de codificación | |
Fuente | rda |
490 0# - MENCIÓN DE SERIE | |
Mención de serie | Nutrition and Health |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Springer eBooks |
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO | |
Nota de contenido con formato | History, Methodology, and Basic Science -- Stress Revisited -- Experimental Protocols for the Study of Stress in Animals and Humans -- Neurobiological Foundations of Stress -- The Beneficial Effects of Fruit and Vegetable Supplementation on Neuronal Signaling and Behavior in Aging -- Effects of Stress and Nutrition on Blood-Brain Barrier Functions -- Nutrients and Stress -- Essential Fatty Acids and Stress -- Stress, Glucocorticoids, and the Brain -- Herbal Products, Stress, and the Mind -- Stress and Food Craving -- Stress, Alcohol Consumption, and the Hypothalamic-Pituitary-Adrenal Axis -- Influences on Diet and Stress Across Space and Time -- Health, Mental Health, and Cognitive Functions -- Nutrition and Stress and the Developing Fetus -- Lipids and Depression -- Nicotine, Sleep, and Depression -- Aggression, Fish Oil, and Noradrenergic Activity -- Stress in the Pathogenesis of Eating Disorders and Obesity -- Chronic Disorders and Inflammation -- Effect of Dietary Hypercholesteremia on Host Immune Response -- Treatment of Huntington’s Disease With Eicosapentaenoic Acid -- Major Stressors in Women’s Health -- Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids and Metabolic Syndrome X -- Dietary Management of Stress Using Amino Acid Supplements -- Conditioned Nutritional Requirements of the Failing Heart -- Polyunsaturated Fatty Acids and Neuro-Inflammation -- Pathophysiological Effects of Inflammatory Mediators and Stress on Distinct Memory Systems -- The Interaction Between Nutrition and Inflammatory Stress Throughout the Life Cycle. |
520 ## - SUMARIO, ETC. | |
Sumario, etc. | Although it has long been recognized that what we eat and how we deal with stress play a major role in disease prevention and treatment, it is only recently that the scientific basis of this relationship has been aggressively studied. In Nutrients, Stress, and Medical Disorders, prominent researchers from academia, industry, and medicine survey current clinical findings on the complex interactions between diet, mental health, and stress, and their impact on disease states. The authors consider specific nutrients (fatty acids, glucocorticoids, herbal products, and alcohol), the effects of food, and stress, taking into account even environmental influences other than diet and their effects on stress and central nervous system functions. They give special attention to the influence of stress on physical health, mental health, and cognitive function, including the critical effects of maternal nutritional status and stress levels on fetal physical and mental development, the role of lipids in the development and treatment of depression, the role of fish oil in the development of aggressive behaviors, and the consequences of obesity on stress and the development of eating disorders. Additional chapters examine the effects of stress on chronic disorders, women, and cardiac function, and the influence of inflammation on diet, neurological functions, disease incidence, and cognitive functions. Authoritative and up-to-date, Nutrients, Stress, and Medical Disorders offers health professionals in many areas of research and practice not only an easy-to-understand benchmark review of the importance of nutrition in reducing stress-related chronic diseases and optimizing health, but also insight into exciting possibilities for drug development, the design of therapeutic programs, and future research opportunities. |
590 ## - NOTA LOCAL (RLIN) | |
Nota local | Para consulta fuera de la UANL se requiere clave de acceso remoto. |
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Mostofsky, David I. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 319374 |
710 2# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE ENTIDAD CORPORATIVA | |
Nombre de entidad corporativa o nombre de jurisdicción como elemento de entrada | SpringerLink (Servicio en línea) |
9 (RLIN) | 299170 |
776 08 - ENTRADA/ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL | |
Información de relación/Frase instructiva de referencia | Edición impresa: |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781588294326 |
856 40 - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso | <a href="http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1385/1592599524">http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1385/1592599524</a> |
Nota pública | Conectar a Springer E-Books (Para consulta externa se requiere previa autentificación en Biblioteca Digital UANL) |
942 ## - ELEMENTOS DE PUNTO DE ACCESO ADICIONAL (KOHA) | |
Tipo de ítem Koha | Recurso en línea |
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