Hormesis : (Registro nro. 289850)
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000 -CABECERA | |
---|---|
campo de control de longitud fija | 04482nam a22003735i 4500 |
001 - NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | 289850 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
campo de control | MX-SnUAN |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
campo de control | 20160429154725.0 |
007 - CAMPO FIJO DE DESCRIPCIÓN FÍSICA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | cr nn 008mamaa |
008 - DATOS DE LONGITUD FIJA--INFORMACIÓN GENERAL | |
campo de control de longitud fija | 150903s2010 xxu| o |||| 0|eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO | |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781607614951 |
-- | 9781607614951 |
024 7# - IDENTIFICADOR DE OTROS ESTÁNDARES | |
Número estándar o código | 10.1007/9781607614951 |
Fuente del número o código | doi |
035 ## - NÚMERO DE CONTROL DEL SISTEMA | |
Número de control de sistema | vtls000343352 |
039 #9 - NIVEL DE CONTROL BIBLIOGRÁFICO Y DETALLES DE CODIFICACIÓN [OBSOLETO] | |
Nivel de reglas en descripción bibliográfica | 201509030846 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar no-encabezamientos de materia en puntos de acceso | VLOAD |
Nivel de esfuerzo utilizado en la asignación de encabezamientos de materia | 201405050256 |
Nivel de esfuerzo utilizado para asignar clasificación | VLOAD |
-- | 201402061154 |
-- | staff |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro catalogador/agencia de origen | MX-SnUAN |
Lengua de catalogación | spa |
Centro/agencia transcriptor | MX-SnUAN |
Normas de descripción | rda |
050 #4 - CLASIFICACIÓN DE LA BIBLIOTECA DEL CONGRESO | |
Número de clasificación | RM1-950 |
100 1# - ENTRADA PRINCIPAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Mattson, Mark P. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 319859 |
245 10 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Hormesis : |
Resto del título | A Revolution in Biology, Toxicology and Medicine / |
Mención de responsabilidad, etc. | edited by Mark P. Mattson, Edward J. Calabrese. |
264 #1 - PRODUCCIÓN, PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, FABRICACIÓN Y COPYRIGHT | |
Producción, publicación, distribución, fabricación y copyright | Totowa, NJ : |
Nombre del de productor, editor, distribuidor, fabricante | Humana Press, |
Fecha de producción, publicación, distribución, fabricación o copyright | 2010. |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Otras características físicas | recurso en línea. |
336 ## - TIPO DE CONTENIDO | |
Término de tipo de contenido | texto |
Código de tipo de contenido | txt |
Fuente | rdacontent |
337 ## - TIPO DE MEDIO | |
Nombre/término del tipo de medio | computadora |
Código del tipo de medio | c |
Fuente | rdamedia |
338 ## - TIPO DE SOPORTE | |
Nombre/término del tipo de soporte | recurso en línea |
Código del tipo de soporte | cr |
Fuente | rdacarrier |
347 ## - CARACTERÍSTICAS DEL ARCHIVO DIGITAL | |
Tipo de archivo | archivo de texto |
Formato de codificación | |
Fuente | rda |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Springer eBooks |
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO | |
Nota de contenido con formato | Hormesis: What it is and Why it Matters -- Hormesis: Once Marginalized, Evidence Now Supports Hormesis as the Most Fundamental Dose Response -- The Fundamental Role of Hormesis in Evolution -- Transcriptional Mediators of Cellular Hormesis -- The Devil is in the Dose: Complexity of Receptor Systems and Responses -- Exercise-Induced Hormesis -- Dietary Energy Intake, Hormesis, and Health -- Couch Potato: The Antithesis of Hormesis -- Hormesis and Aging -- The Hormetic Pharmacy: The Future of Natural Products and Man-Made Drugs in Disease Prevention and Treatment. |
520 ## - SUMARIO, ETC. | |
Sumario, etc. | Hormesis is defined as any circumstance in which exposure of a cell or organism to a low dose of a substance or condition results in an adaptive stimulatory/beneficial outcome, while exposure to a high dose results in an inhibitory / detrimental outcome. When plotted on a graph the shape of the dose response curve is biphasic, the hallmark of hormesis. This groundbreaking book "Hormesis: A Revolution in Biology, Toxicology and Medicine" describes why and how hormesis is a fundamental feature of all living systems and is based on the evolutionary principle of selection for genetic traits that confer the ability to respond adaptively to adverse environmental conditions. Using numerous specific examples the authors explain why knowledge of hormesis is important for our health, our environment, and the future of our planet. Several chapters of the book describe emerging research findings that elucidate the molecular and cellular underpinnings of the biphasic dose response/hormesis. The implications of the tapping of cellular systems that underlie hormesis for the discovery and optimization of new drugs and dietary formulations are described. From environmental protection policy to medical practice, it is critical that leaders recognize and understand hormesis, and incorporate it into their decision making process. The authors propose that the prevention of major diseases, including diabetes, obesity and cardiovascular disease can be achieved using hormetic approaches. Scientists, physicians, environmental gurus and anyone interested in the science underlying biology and medicine will benefit from reading this book. Features Groundbreaking coverage of an oft experienced, but poorly understood phenomenon that affects all forms of life on earth. Explains why the principle of hormesis is important to our health, our environment, and the future of our planet. Provides specific examples of biphasic dose responses and their importance for the fields of biology, medicine and environmental safety. Discusses how knowledge of hormesis is being applied to research aimed understanding the organization and function of biological systems. Illustrates how disorders such as diabetes, obesity and cardiovascular disease result from the lack of exposure to beneficial environmental stresses. Considers the implications of the cellular systems that underlie hormesis for the discovery and optimization of new drugs and dietary formulations. |
590 ## - NOTA LOCAL (RLIN) | |
Nota local | Para consulta fuera de la UANL se requiere clave de acceso remoto. |
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE PERSONA | |
Nombre de persona | Calabrese, Edward J. |
Término indicativo de función/relación | editor. |
9 (RLIN) | 299988 |
710 2# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL--NOMBRE DE ENTIDAD CORPORATIVA | |
Nombre de entidad corporativa o nombre de jurisdicción como elemento de entrada | SpringerLink (Servicio en línea) |
9 (RLIN) | 299170 |
776 08 - ENTRADA/ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL | |
Información de relación/Frase instructiva de referencia | Edición impresa: |
Número Internacional Estándar del Libro | 9781607614944 |
856 40 - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso | <a href="http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-1-60761-495-1">http://remoto.dgb.uanl.mx/login?url=http://dx.doi.org/10.1007/978-1-60761-495-1</a> |
Nota pública | Conectar a Springer E-Books (Para consulta externa se requiere previa autentificación en Biblioteca Digital UANL) |
942 ## - ELEMENTOS DE PUNTO DE ACCESO ADICIONAL (KOHA) | |
Tipo de ítem Koha | Recurso en línea |
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